Παρουσίαση για Εφευρέσεις – Ανακαλύψεις – Ευρεσιτεχνίες

Στις 15 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης παρακολούθησαν τη διάλεξη του Δρ. Φώτη Κ. Λιοτόπουλου με θέμα “Εφευρέσεις – Ανακαλύψεις – Ευρεσιτεχνίες”.

Ο Δρ. Λιοτόπουλος είναι Γενικός Διευθυντής και CEO/CTO της εταιρείας SBOING.net, η οποία ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται στα Διαβατά με διεθνείς διακρίσεις.

Η παρουσίαση αυτή αποτελούσε μέρος των δραστηριοτήτων προετοιμασίας για το Συνέδριο της Τουρκίας τον Μάρτιο του 2017 και έχει ως γενική θεματική τις “Ιστορικές Εφευρέσεις”.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ μιας εφεύρεσης και μιας ανακάλυψης, τα κύρια χαρακτηριστικά μιας εφεύρεσης και τον ορισμό της, καθώς και ό, τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος εφευρέτης. Ενημερώθηκαν επίσης, για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και τις διαδικασίες που χρειάζονται στην κατάθεση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Στους μαθητές παρουσιάστηκε επίσης, μια τοπική εφεύρεση, η SBOING, η οποία είναι μια διεθνής μεθοδολογία, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε 17 χώρες, σχετικά με τη βελτίωση της δορυφορικής πλοήγησης.