Φιλοξενία εταίρων Erasmus+ στη Θεσσαλονίκη

Τη βδομάδα 4 – 9 Απριλίου φιλοξενήσαμε τις αποστολές των 4 εταίρων μας  στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + με τίτλο “Growing up with values from storytelling” – “Μεγαλώνοντας με Αξίες μέσα από την αφήγηση”. Η επίσκεψη αυτή αποτελούσε την 3η διεθνή συνάντηση διάρκειας μιας εβδομάδας και συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις 5 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό.

Η εβδομάδα περιελάμβανε εκδηλώσεις καλωσορίσματος και δραστηριότητες σχετικά με τις παγκόσμιες αξίες στο σχολείο μας. Επίσης, παραδοσιακά παιχνίδια και εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι από τους γονείς των μαθητών μας. Ακόμα, επίσκεψη και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Ολυμπιακό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, βόλτες στην παραλία του Θερμαϊκού και στα θεματικά πάρκα, καθώς και στο Μουσείο του Λευκού Πύργου, όπου παρουσιάζονται πτυχές της ιστορίας της πόλης.

Επίσης, στην εβδομάδα συμπεριλήφθηκε εκδρομή στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών στη Βεργίνα και γεύμα στους Καταρράκτες της Έδεσσας. Η διοργάνωση του αποχαιρετιστήριου δείπνου και η απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας υπέροχης διαδρομής και εμπειρίας με την ελληνική παράδοση. 

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες-εταίρους για την υπέροχη εβδομάδα που περάσαμε μαζί και ανταλλάξαμε εμπειρίες και κοινές δραστηριότητες.

Erasmus_Vergina
Επίσκεψη στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα