Συγχαρητήρια από την Περιφέρεια για την έγκριση του νέου Ευρωπαϊκού προγράμματος του σχολείου μας

Μετά την έγκριση του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2020 στο σχολείο μας ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κόπτσης,μας έστειλε την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή:

“Ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού/ΙΚΥ, σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την έγκριση του ευρωπαϊκού προγράμματός σας ΚΑ2 ως εταιρικού σχολείου.
Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ευόδωση των στόχων του εγκεκριμένου σχεδίου σας και δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξή μας.”

Στο νέο αυτό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΚΑ2 με τίτλο “Open to the future”, το σχολείο μας συμμετέχει ως εταίρος. Οι συμπράξεις ανταλλαγών δε, αφορούν σε 5 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Βουλγαρία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Στόχος του έργου είναι η εκπαίδευση με ανοικτές και καινοτόμες ψηφιακές πρακτικές και εφαρμογή τους μέσω συνεργατικών, διαδραστικών μεθόδων διδασκαλίας σε βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Κάθε σχολείο/χώρα στα πλαίσια των διεθνικών συναντήσεων θα δώσει κατευθύνσεις και θα εκπαιδεύσει τα άλλα σχολεία εταίρους, έτσι ώστε να δημιουργηθούν έργα σχετικά με τα παρακάτω καινοτόμα για την εκπαίδευση αντικείμενα:

  • Η Βουλγαρία θα παρουσιάσει το 3Dprinting,
  • η Ιταλία το Project-based learning activities through digital tools,
  • η Ρουμανία Coding messages,
  • η Πορτογαλία STEAM based learning και
  • η Ελλάδα Robotics based constructions