Επίσκεψη εταίρων Erasmus+ στο σχολείο μας – STEAMING project

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + με τίτλο “STEAMING” https://steamingproject.eu/, το οποίο τα τελευταία 3 χρόνια συντονίζετε από τη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης και στο οποίο συμμετέχουν με επιτυχία πέντε σχολεία της Δ/νσης, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, με εταίρους από Κροατία, Ιρλανδία, Νορβηγία και Πορτογαλία, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τους εταίρους των άλλων χωρών που παραβρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για το διεθνές συνέδριο του προγράμματος, διάρκειας μίας εβδομάδας.

Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Holiday Inn στις 20 Σεπτεμβρίου, το σχολείο μας παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Οι εισηγήσεις έγιναν από τις εκπαιδευτικούς κα. Κατερίνα Τρυφωνίδου και κα. Βούλα Καρυπίδου.

Επίσης, στις 22 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία των εταίρων επισκέφτηκε το σχολείο μας, περιηγήθηκε στους χώρους του, μπήκε στις τάξεις και συνομίλησε με τους μαθητές μας. Ακολούθησε τελετή καλωσορίσματος, η οποία περιελάμβανε παρουσιάσεις του σχολείου μας και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αυτό συμμετέχει τόσο από το Διευθυντή κ.Γαλανό, όσο και από την εκπαιδευτικό κα. Βούλα Καρυπίδου. Επίσης παρουσιάσαμε παραδοσιακούς χορούς με την πολύτιμη συμβολή της γυμνάστριας κας Ελένης Κουρίδου και το τραγούδι της νοηματικής γλώσσας με τους μαθητές της πέμπτης τάξης, με την πολύτιμη συνδρομή ομάδας μαθητών μας, οι οποίοι από φέτος είναι στο Γυμνάσιο και είχαμε τη χαρά να τους έχουμε μαζί μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε για όλους τους εταίρους ένα εργαστήριο ρομποτικής και κώδικα από την εκπαιδευτικό κα. Βούλα Καρυπίδου, με την πολύτιμη συνδρομή μιας ακόμα ομάδας μαθητών μας, επίσης από φέτος είναι γυμνασιόπαιδα και οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί με τις συγκεκριμένες τεχνολογίες.